Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budaörs / Blog / Sajtóközlemény / Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához

Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához

Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához információk

Meglepetésszerű rekorddal, 40.000 ruhaadománnyal zárult a Premier Outlet április 26-án indult jótékonysági felhívása. A felajánlott ruhák, cipők, kiegészítők több ezer gyermeknek, családnak segítenek jó minőségű öltözethez jutni. A ruhadarabokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el országszerte azokhoz, akik súlyos nélkülözésben élnek. Ez az Európai Unió statisztikai központjának (Eurostat) legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság mintegy 26%-át jelenti.[1]
 
2014. május 13-án, 14 órakor mintegy 660 nagyméretű doboz indult útnak a biatorbágyi Premier Outletből az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti és vidéki központjaiba. A ruhákkal teli csomagokat az Adok-Kapok Napok jótékonysági program zárásaként Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója vette át Imre Csabától, a Premier Outlet Center igazgatójától.
 
Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadáson kiemelte: „Nemcsak a ruhák tavalyi rekordot is túlszárnyaló mennyisége nagy öröm, de az is hogy az emberek jól használható, minőségi ruhadarabjaiktól váltak meg, hogy segíthessenek. Ezért kijelenthető, hogy a gyűjtés mellett a társadalmi szemléletformálás terén is egyre fontosabbá válik ez az összefogás.”
 
Az Outlet munkatársai és a Segélyszervezet önkéntesei április 26. és május 11. között fogadták a ruhaadományokat a Premier Outlet egyik üzlethelyiségében kialakított Adománygyűjtő pontban. A jótékonysági felhívásban hangsúlyozták, hogy jó minőségű és tiszta ruhadarabokat várnak, amelyek bármilyen munkahelyi és szociális helyzetben bátran viselhetők. Az adományok ugyanis súlyosan nélkülöző családokhoz jutnak el, akiknek a lakás fűtése vagy a megfelelő táplálkozás is gondot jelent, a ruha pedig már-már megfizethetetlen költség. Megdöbbentő, de a legutóbbi uniós felmérés szerint a magyar lakosság 26%-a ebbe a kategóriába tartozik.
 
„Idén másodszorra hirdettük meg az Adok-Kapok Napokat és most nem csak a vásárlóink válaszoltak a felhívásunkra, de kis- és nagyvállalatok, a sajtó képviselői és egyre több híresség is az ügyünk mellé állt. Ezt az összefogást nem tudom eléggé megköszönni.” – mondta el Imre Csaba.
 
A 2013-ban először megrendezett jótékonysági akció 18 000 adományt vonzott, így az ország legnagyobb ilyen típusú akciójává vált. 2014-ben több mint kétszer annyi, összesen 40 000 adomány érkezett.
További információk:
 
Kónya Klára
 +3630-444-6050
klara.konya@lounge.hu


Fizetett hirdetés

Még több Blog Budaörsön

Mikulás és barátai
Karácsonyvárás és a Mikulás látogatása Biatorbágyon

Melyik országban milyen arcot ölt a Mikulás?

Machine Mouse
Itt a Machine Mouse vadiuj klipje

A Budaörsi Kézilabda Club és a Machine Mouse a szezon elején kezdte együttműködését, amelynek k...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 14

CLASSIC BEAT CLUB
Szeretettel várjuk a Táncosokat és azokat is, akik csak élőzenét szeretnének hallgatni.
Budapest

Okt 04

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Okt 04

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Budaörs

    

Partnereink
Facebook