Bezárás
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Budaörs / Blog / Sajtóközlemény / Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához

Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához

Több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhához információk

Meglepetésszerű rekorddal, 40.000 ruhaadománnyal zárult a Premier Outlet április 26-án indult jótékonysági felhívása. A felajánlott ruhák, cipők, kiegészítők több ezer gyermeknek, családnak segítenek jó minőségű öltözethez jutni. A ruhadarabokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el országszerte azokhoz, akik súlyos nélkülözésben élnek. Ez az Európai Unió statisztikai központjának (Eurostat) legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság mintegy 26%-át jelenti.[1]

2014. május 13-án, 14 órakor mintegy 660 nagyméretű doboz indult útnak a biatorbágyi Premier Outletből az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti és vidéki központjaiba. A ruhákkal teli csomagokat az Adok-Kapok Napok jótékonysági program zárásaként Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója vette át Imre Csabától, a Premier Outlet Center igazgatójától.

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadáson kiemelte: „Nemcsak a ruhák tavalyi rekordot is túlszárnyaló mennyisége nagy öröm, de az is hogy az emberek jól használható, minőségi ruhadarabjaiktól váltak meg, hogy segíthessenek. Ezért kijelenthető, hogy a gyűjtés mellett a társadalmi szemléletformálás terén is egyre fontosabbá válik ez az összefogás.”

Az Outlet munkatársai és a Segélyszervezet önkéntesei április 26. és május 11. között fogadták a ruhaadományokat a Premier Outlet egyik üzlethelyiségében kialakított Adománygyűjtő pontban. A jótékonysági felhívásban hangsúlyozták, hogy jó minőségű és tiszta ruhadarabokat várnak, amelyek bármilyen munkahelyi és szociális helyzetben bátran viselhetők. Az adományok ugyanis súlyosan nélkülöző családokhoz jutnak el, akiknek a lakás fűtése vagy a megfelelő táplálkozás is gondot jelent, a ruha pedig már-már megfizethetetlen költség. Megdöbbentő, de a legutóbbi uniós felmérés szerint a magyar lakosság 26%-a ebbe a kategóriába tartozik.

„Idén másodszorra hirdettük meg az Adok-Kapok Napokat és most nem csak a vásárlóink válaszoltak a felhívásunkra, de kis- és nagyvállalatok, a sajtó képviselői és egyre több híresség is az ügyünk mellé állt. Ezt az összefogást nem tudom eléggé megköszönni.” – mondta el Imre Csaba.

A 2013-ban először megrendezett jótékonysági akció 18 000 adományt vonzott, így az ország legnagyobb ilyen típusú akciójává vált. 2014-ben több mint kétszer annyi, összesen 40 000 adomány érkezett.
További információk:

Kónya Klára
 +3630-444-6050
klara.konya@lounge.hu

Még több Blog Budaörsön

Mikulás és barátai
Karácsonyvárás és a Mikulás látogatása Biatorbágyon

Melyik országban milyen arcot ölt a Mikulás?

Machine Mouse
Itt a Machine Mouse vadiuj klipje

A Budaörsi Kézilabda Club és a Machine Mouse a szezon elején kezdte együttműködését, amelynek k...

Vélemények, hozzászólások